lördag 8 oktober 2016

Överhetens provokation

Våldtäkt. Igen. En av många, denna gång på Gotland mot en handikappad kvinna. Förövarna är kända , anhållna men släppta då åklagaren tyckte att bevisen inte räcker för häktning. Det är åklagarens motivering som är provokationen och en "slap in the face" på hederliga medborgare.
Motiveringen innehåller tveksamhet att offrets berättelse inte stämmer överens med våldsverkarnas. När gör den det? GM har faktiskt erkänt att de var tillsammans med kvinnan. Det mest barocka i allt detta är att åklagaren tycker att kvinnan skulle skrikit och slagits för sitt liv. Jag har sett bilder på kvinnor som gjort det och det är inte många hela delar på deras kropp. Nu är det väldigt speciellt i detta fall. Kvinnan är , enligt uppgift, lam från midjan. Så hur ska hon kunna försvara sig och sparka och slåss. Övergreppet har tydligen börjat med en "man" och han har ringt in gänget som fortsatt. I flera timmar. Polisen tar in förövarna  men släpper dom med motivering enligt ovan.

Nu har gotlänningarna fått nog. Protester och demonstration. Mycket skriverier. Och tydligen har några besökt åklagarens bostad. Det är definitivt ett övertramp , men man kan förstå frustrationen.
Så vad händer nu då. Polisen gör den bedömningen att förövarna är otrygga på ön och de förpassas till annan plats. Överheten anser att stämningen på ön är "hätsk" och sänder en speciell styrka poliser för att ta hand om situationen och "lugna ner". Ca 60 man. I Sverige är detta en helt enastående aktion utom möjligen för fotbollsmatcher.

Vad har då myndigheter och politiker gjort för kvinnan? Inget. Absolut ingenting. Inga beklaganden. Kvinnan är i uselt skick på alla sätt, enligt den info som finns tillgänglig. Förståeligt.
Så överheten med lakejen åklagare släpper GM och folket ska inte reagera?  Det är hans beslut som är provokationen i mening att folket ska ta lagen i egna händer och därmed kan polis sättas in mot folket för att den förda politiken ska fortsätta, det som kallas integrationspolitik men som verkar ha ett helt annat syfte.
Vi har återigen sett att kvinnor som offer i våldssituationer offras. Återigen min fråga , hur många ska offras innan någon stoppar detta? Uppenbarligen är staten inte intresserad. Alltså har de brutit kontraktet med medborgarna att ge skydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar