söndag 25 september 2016

Demokratins förfall i Sverige

Demokratin och friheten är på tillbakagång i landet. Hur långt det gått kan diskuteras men åsiktskorridoren är trång och medias desinformation och vinklingar är legio. Åsikter mot maktens intressen anses som "rasistiska".

Ett demokratiskt invalt parti i riksdagen mobbas och i sann orwelliansk anda trackas med allehanda epitet, både parti, tjänstemän , politiker och medlemmar. Det är inte värdigt Sverige. Det är en agenda för att om möjligt tysta delar av befolkningen med avvikande åsikter.

I praktisk politik är decemberöverenskommelsen (DÖ) fortfarande aktiv även om alla offentligt förnekar detta och konstaterar att den är död. Alliansens krumbukter för att inte hamna i regeringsställning , i alla fall inte än, är ett tecken om än inte ett bevis. Det finns fler tecken.
Vår "käre ledare" f.d. fackpampen, har yttrat att han vägrar att avgå oavsett hur det går i nästa val. Häpnadsväckande uttalande. Han verkar att ha fått order att sitta kvar till varje pris.



Vad händer då fram till nästa val, 2018? Ja "ingenting" är en möjlighet. Alla "demokratiska" partier, exkl SD, obstruerar demokratin. Det mest flagranta är att alliansen vägrar agera opposition. Men det beror på DÖ, som inte var död.

I en demokrati ska alla åsikter, med få undantag, få yttras publikt utan påföljd. Det är reglerat i grundlagen. Men så är inte fallet i dagens Sverige. Oliktänkande förföljs på olika sätt som till en del liknar kommunistiska diktaturer. Men vem reagerar? Nästan ingen för man vet vad det kostar. Minst social utfrysning, mobbning, våld och tom förlust av jobb och inkomst.

Det finns tecken på att delar av befolkningen vaknat , tillräckligt många för att kunna vara en kraft att bryta sakernas tillstånd. Det som krävs är ledare och organisation. Så har det alltid varit för att få till stånd en förändring.
Det kan vara så att idag, september 2016, att befolkningen fått nog och är beredd att "resa sig" mot myndigheter och etablissemang. Förespråkar jag revolution och våld? Absolut inte! Den accepterade demokratiska vägen är demonstration. Publik och stor.
Det finns ett embryo till detta i "Folkets demonstration", som har genomfört ett antal fredliga partipolitiskt obundna aktioner sedan september 2015 med ökande skaror för varje gång. Motstånd finns alltid genom vänstermobbens motdemonstration, i princip odemokratisk. Vänstermobben har inga argument för att vinna en debatt utan klistrar epitet på allt och alla.
Demonstrationerna genomfört lugnt och ordnat, tyvärr idag med stor polisbevakning pga vänstermobbens antidemokratiska försök till attacker. Attacker från media och politiska företrädare, t.ex. från fru Sahlén och fru Klein, sker i direkt anslutning till demonstrationsdag.

Antal deltagare i dessa demonstrationer måste öka. Volym har betydelse. Med denna kommer styrka, energi och genomslagskraft. Om detta inte lyckas eller annan aktion utanför min kännedom , så är demokratin i Sverige körd.
Det val som ska hållas 2018 kanske inte blir ett korrekt val i demokratisk mening. Tyvärr har jag den aningen.
Det är många som sett detta skeende och jag ska inte nämna någon här då alla på något sätt bidragit till att förändring kommer till stånd.

Det finns flera omständigheter som påverkar utgången. Bl.a. polismyndighetens och  migrationsverkets agerande, MSB, SÄPO, försvaret, organisationer knutna till islam och moskeer, immigrationsvolymer, finanspolitiken och ministrars agerande. Svårbedömt.

En demokratisk samhälle baseras på öppenhet, yttrandefrihet, åsiktsfrihet och mötesfrihet. Kommer vi att ha detta framöver?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar